Historien til Oppegård Janitsjar

Oppegård Janitsjar ble stiftet 20. august 1931 under navnet Myrvoll Hornmusikk. Formålet var å spille god underholdningsmusikk ved fester, stevner ol. "Korpsets" besetning var en Ess-kornett, to B-kornetter, en basun, tre horn og en bass. Årene gikk, antall medlemmer økte og besetningen fikk en annen sammensetning, hornmusikken utviklet seg og på 70-tallet skiftet korpset navn til Myrvoll musikkorps. 

Korpset har i alle år bestått hovedsaklig av musikere fra kommunen. Dette ville medlemmene fremheve igjennom navnet, og på 80-tallet skiftet korpset navn igjen, da til Oppegård Janitsjar. I alt 16 dirigenter har stått med "pinnen" i front og ledet Oppegård Janitasjar til det det er idag. 

Igjennom årenes løp har mange musikere vært innom, men "grunnmuren" har de siste årene økt betraktelig. Den musikalske kvaliteten har også økt og med det kom idéen om å spille inn CDen 
Meitemarkens vel. 

Fra 2002 til 2007 var 
Morten Wensberg korpsets dirigent.

Høsten 2007 kunne vi ønske Frode Amundsen velkommen som vår nye dirigent! Frode er tubaist og har jobbet i flere av skandinavias symfoniorkestere. Nå er han ansatt som tubaist i Oslo Filharmoniske Orkester. Frode er mye brukt som foreleser, dirigent, dommer, solist og kammermusiker i Skandinavia og England.

Erik Bergene var dirigent fra høsten 2012 frem til vår nåværende dirigent tok over pinnen høsten 2015, Bjørn Morten Kjærnes.